before and after

before


after













To let in the light that comes in through the front door, I replaced a closed wooden door for a glass door with a steel, powder coated frame. The railings around the stairs were replaced with cabinets on each side, with a powder coated railing, to make it more slim and elegant.
To keep look of the floor, that was originally concrete, a layer of colored and lacquered cement coating was put on, after the floor heating system was put in. The extra heater is an old design, and gives a bold statement to the living room.
In the kitchen (which was not finished yet when I took the images) one wall is covered with a lot of cabinets, in different shapes, sizes and depths, but all painted in the same color. It hides the oven, it sort of embraces the window, it plays with the light and it creates a lot of storage space. The pink cabinet, around the corner, in the space between the living room and the kitchen, is where the freezer has found its space, and has room for storing cleaning stuff and supplies.

To create more light downstairs we knocked down an wall to create a studio where a separate bedroom was, and we created a room in the bathroom so the light from the master bedroom would also reach the bathroom.

The color scheme is mostly tender hues like soft pink, a lot of different greys and beige, with a few bold colors like the pink of the freezer cabinet, the mustard yellow in the studio and the petrol colored wall in the guest room.
Next step is the curtains and the garden.